Prijswinnaar 2008: Eric van den Berg

'Puzzeltocht met woordenboek' in de Volkskrant 

Met zijn artikel Puzzeltocht met woordenboek, in de Volkskrant van 12 april 2008, heeft reisredacteur Eric van den Berg de Aad Struijs Persprijs 2008 gewonnen. Plaatsvervangend juryvoorzitter Miranda Schoonderwoerd maakte dat bekend op de Vakdag van de Vakantiebeurs 2009. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Persprijswinnaar 2008, Eric van den Berg, ontvangt zijn cheque uit handen van plaatsvervangend juryvoorzitter Miranda Schoonderwoerd.

 

Eerste plaats voor 'Puzzeltocht met woordenboek' in de Volkskrant 

Voor zijn artikel Puzzeltocht met woordenboek, gepubliceerd in de Volkskrant van 12 april 2008, heeft reisredacteur Eric van den Berg de Aad Struijs Persprijs 2008 gewonnen. Plaatsvervangend juryvoorzitter Miranda Schoonderwoerd maakte dat bekend tijdens de prijsuitreiking op de Vakdag van de Vakantiebeurs. 

De prijs bestaat uit een beeldje, gemaakt door de Brabantse kunstenaar Adry Hoeven, en een geldbedrag van € 1500.

China voor beginners
Eric van den Berg neemt de lezer mee de taxi in, door Peking. Hoewel les één in de reisjournalistiek luidt: gebruik nooit een taxichauffeurals bron, maakt de auteur duidelijk dat het soms niet anders kan en dat zelfs een door de wol geverfde reisjournalist in Peking met de mond vol tanden kan komen te staan. 

Om vervolgens vast te stellen dat ‘ook totaal onbegrip een band kan scheppen’. Het resultaat: een heerlijk verhaal met een glimlach over ‘China voor beginners’. 

Verhaal heeft alles
Dit verhaal heeft alles in zich wat je van een reisverhaal verwacht: een goede timing, een originele en goed uitgewerkte invalshoek, een levendige en zeer persoonlijke schrijfstijl en een vaardige manier om de bestemming bij de lezer thuis te brengen. Een verhaal dat wordt versterkt door de goede vormgeving en een video op de website.

Vijf genomineerden
Dit jaar is de Aad Struijs Persprijs voor de tweede keer uitgereikt. Er waren ruim zeventig inzendingen, gepubliceerd tussen oktober 2007 en september 2008. 

Genomineerden
De jury heeft uit vijf genomineerde artikelen de winnende publicatie het hoogst beoordeeld.

Lees het verhaal van Eric van den Berg op Volkskrantreizen.nl

Download juryrapport Aad Struijs Persprijs 2008

 

Juryrapport 2008