Jochem Davidse wint Aad Struijs Persprijs 2009

n

 

 

 

 

 

 

 

 


Jochem Davidse, mocht als winnaar van de Aad Struijs Persprijs 2009 een bronzen beeldje en een cheque in ontvangst nemen. (Foto: VNU/Eline Blok)

Vijf genomineerden

Dit jaar is de Aad Struijs Persprijs voor de derde keer uitgereikt. Er zijn bijna tachtig producties ingezonden, meest reisverhalen maar ook enkele radioprogramma’s, gepubliceerd c.q. uitgezonden in de periode tussen oktober 2008 en oktober 2009. De jury heeft uit vijf genomineerde artikelen de winnende publicatie het hoogst beoordeeld. De overige genomineerden zijn, in volgorde van meest behaalde punten:

2. Walk on the wild side, Jolanda Linschooten (National Geographic Adventure, november 2008)

3. Geur van een andere wereld, Toine Heijmans (de Volkskrant, 13 december 2008)

4. Ring rond Berlijn, Jacques van der Linden (Reizen Magazine, april 2009) 5. Zeg pap, waarom doen we dit eigenlijk? Jan Riethof (AD Reiswereld, 25 april 2009).

 

n

 

 

 

 

 

 

 


De vijf genomineerden van de Aad Struijs Persprijs 2009, van links naar rechts: Toine Heijmans (Volkskrant), Jolanda Linschooten (National Geographic Adventure), winnaar Jochem Davidse (Panorama), Jacques van der Linden (Reizen Magazine), juryvoorzitter Miranda Schoonderwoerd en Jan Riethof (Algemeeen Dagblad).(Foto: VNU/Eline Blok)

 

 

 

n

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Winnaar Jochem Davidse (Panorama). (Foto: VNU/Eline Blok)

Bijzondere vermelding voor serie over Nederland in AD Toerisme

Het artikel Venetië, maar dan met reigers en futen, onderdeel van de serie Nederland Wereldland in AD Toerisme, krijgt van de jury een bijzondere vermelding. De jury prijst de aanpak van deze serie waarin de lezer wordt aangespoord op een andere manier naar Nederland te kijken. Het buitenland vind je hier! Rondom goed geschreven hoofdverhalen zijn steeds originele tips uitgewerkt. Een totaalproductie waar de voltallige redactie aan heeft meegewerkt. 

Over de Aad Struijs Persprijs

De Aad Struijs Persprijs is een onafhankelijke, Nederlandse vakprijs voor journalistieke toeristische producties. De prijs is ingesteld in 2006 op initiatief van TourPRess Holland, vereniging van toeristische journalisten en persvoorlichters. De prijs is vernoemd naar de in 2004 overleden toeristisch journalist en auteur Aad Struijs. Met de Aad Struijs Persprijs willen initiatiefnemers en organisatoren blijvend de aandacht vestigen op het belang van hoogwaardige Nederlandstalige reisjournalistiek. 

 

Download juryrapport Aad Struijs Persprijs 2009

Juryrapport 2009