Dit zijn ze: de winnaars van de Aad Struijs Persprijs 2021

Stephanie Pander (Print), Laura van de Wal (Blog), Simone Wittgen (Foto) en Jessica de Korte (Video) winnen de Aad Struijs Persprijs 2021, die dit jaar in het teken staat van Nederland.  De vier winnaars zijn vandaag bekendgemaakt tijdens de online uitreiking in de B2B lounge van het Vakantie Festival van de Vakantiebeurs. Zij ontvangen elk een trofee en een geldbedrag.

Lees meer...

Stem mee voor de publieksprijs Fotografie voor de ASP

De Aad Struijs Persprijs (kortweg ASP) is vernoemd naar de toeristisch journalist en -publicist Aad Struijs. Deze unieke jaarlijkse vakprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek en -communicatie is in 2006 ingesteld op initiatief van destijds TourPRess Holland. Vanaf 2013 is de ASP een onafhankelijke en zelfstandige stichting.

Lees meer...

Genomineerden voor de ASP 2021

De jury's hebben het druk gehad met lezen, bekijken, beoordelen en bespreken van de vele inzendingen. En dat was een verrassend groot aantal, zeker omdat, vanwege de coronabeperkingen, het uitsluitend over Nederlandse bestemmingen mocht gaan. En hoe leuk blijkt Nederland te zijn en wat is er veel over te melden. De winnaars van deprestigieuze  AadStruijs Persprijs (ASP)2021worden 3 juni op in de B2B lounge van het Vakantie Festival van de Vakantiebeursbekend gemaakt. De online uitreiking duurt van 17.00 tot 17.30 uur. Het bestuur nodigt alle vakgenoten van de 13 genomineerde reispublicisten en andere belangstellenden van harte uit om zich hier voor gratis aan te melden.

Lees snel verder

Ook in 2021 uitreiking van de Aad Struijs Persprijs!

De inzendtermijn is gesloten!

Ondanks alle reisbeperkingen vanwege corona wordt de Aad Struijs Persprijs ook in 2021 uitgereikt. Dit gebeurt in april op de verplaatste Vakantiebeurs in Utrecht. Het ASP-bestuur vindt het juist in deze tijd belangrijk om het vak van reispublicist in de schijnwerpers te zetten. Voor deze editie is, vanwege de beperkte publicatiemogelijkheden wereldwijd, gekozen voor Nederland als exclusief thema.

Langere publicatietermijn

Winnaars Aad Struijs Persprijs 2020 zijn bekend

De vier winnaars van de Aad Struijs Persprijs zijn bekend gemaakt op de Vakdag van de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Auke Hulst  won de prijs in de categorie Tekst; Aniek Rooderkerken in de categorie Digitaal, Malou van Breevoort maakte de mooiste reportage in categorie Foto en in de categorie Video/Vlog zijn de winnaars Marco Barneveld & Alessio Cuomo. Hun video wint ook de nieuwe Vakantiebeurs/ASP Publieksprijs.

Lees meer...

Subcategorieën