Nieuwe categorie ASP

De Aad Struijs Persprijs (ASP) gaat na een onderbreking van een jaar in 2017 op volle kracht door. De enige onafhankelijke persprijs voor de Nederlandstalige reisjournalistiek heeft een nieuwe formule en een vernieuwd bestuur.

Belangrijkste wijziging is de invoering van een nieuwe, aparte categorie voor bloggers. Hiermee speelt het bestuur in op de snelle groei van de digitale reisproducties. Daarnaast blijft de categorie voor journalistieke printproducties bestaan. Er worden voortaan twee prijzen uitgereikt. De inschrijving voor de ASP 2017 start begin september. 

Het vernieuwde bestuur bestaat uit Liduine Hoyinck (voorzitter) en Nico van der Maat (secretaris/penningmeester). Nieuwe gezichten zijn Dennis van der Avoort, directeur van het bureau Europe Destination Marketing en Ed Lodewijks, oud-hoofdredacteur van diverse ANWB-bladen.

De prestigieuze vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar Aad Struijs, reisjournalist en -auteur, die met zijn toeristische artikelen en boeken grote bekendheid en waardering verwierf. De laatste winnaar was in 2015 Anne Wesseling, voor haar reportage Slow train, low budget, gepubliceerd in Reizen Magazine.