Aad Struijs Persprijs 2020 krijgt vier winnaars

Voor de Aad Struijs Persprijs (ASP) 2020 dingen schrijvers, fotografen en vloggers/filmers uit de reiswereld dit jaar mee naar maar liefst vier vakprijzen: Print, Blog, Foto en Video. De inschrijvingen zijn gesloten! Dit zijn de genomineerden.

Nieuw dit jaar is dat de categorie Tekst, waarin vorig jaar zowel printartikelen als blogs waren samengevoegd, weer is gesplitst. Om beide disciplines goed tot hun recht te laten komen, hebben ze net als in 2018 weer hun eigen prijs. De vernieuwingen van de ASP de afgelopen jaren hebben als doel om zoveel mogelijk soorten reispublicisten een kans geven om zich te onderscheiden. Iedere publicatie met een informatief/persoonlijk verhaal waar de lezer of kijker iets aan heeft, kan meedingen. Het werk moet zijn gepubliceerd in de periode van oktober 2018 tot oktober 2019.

Drie jury’s

Er zijn drie deskundige jury’s: een voor Print, een voor Blog en een gecombineerde voor Foto en Video. Zij beoordelen alle inzendingen en kiezen daaruit de genomineerden en de vier winnaars. De genomineerden in de categorie Video maken dit jaar ook kans op de Vakantiebeurs/ASP Publieksprijs, gekozen door de bezoekers van de Vakantiebeurs.

Uitreiking prijzen

De vakprijzen bestaan uit een trofee en een geldbedrag. De uitreiking is op woensdag 15 januari 2020 om 14.30 uur. Dit is op de vakdag van de Vakantiebeurs in Utrecht en de bekendmaking wordt georganiseerd met medewerking van hoofdsponsor Vakantiebeurs. De nieuwe publieksprijs wordt aan het einde van de beurs bekend gemaakt. 
De ASP wordt daarnaast ondersteund door Baltus Communications en USP Marketing PR.

Winnaars 2019

De prestigieuze, onafhankelijke vakprijs bestaat al sinds 2007 en is vernoemd naar de veelgeprezen reisjournalist- en auteur Aad Struijs (1946-2004). 

De winnaars van 2019 waren Hans Avontuur in de categorie Tekst met zijn artikel “De vervloekte bergen” in National Geographic Traveler, Frits Meyst in de categorie Foto met zijn productie “Op pad met de arendjagers” in National Geographic Traveler en Wouter Deboot in de categorie Video met zijn videoserie “Dwars door Amerika” voor de VRT. 

Kijk hier hoe je in kunt sturen.

Volg de ASP ook op Facebook: https://www.facebook.com/Aadstruijspersprijs en Twitter @ASPersprijs.

Vakantiebeurs 2020

Van 15-19 januari 2020 vindt de extra feestelijke 50e editie van de Vakantiebeurs plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. De bezoekers worden getrakteerd op een nóg groter aanbod van specialisten van over de hele wereld, indrukwekkende optredens, boeiende presentaties en allerlei leuke (verjaardags) activiteiten. Ook kunnen ze verschillende themaroutes volgen en deelnemen aan leerzame workshops, een duiktank en levensechte VR-experiences. Zowel de vertrouwde organisaties als ANWB, Djoser, TUI en Zoover als nieuwe kleinschalige specialisten zijn aanwezig.
Het gastland van dit jaar is Ras-al-Khaimah, een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten.