Jury ASP

De inzendingen voor de Aad Struijs Persprijs 2018 worden beoordeeld door twee onafhankelijke vakjury's, één voor print en één voor digitale reisproducties en blogs. 

Jury voor de categorie print

Hans Bouman, juryvoorzitter

Hans Bouman is freelance journalist. Hij is medewerker Engelstalige letteren voor de Volkskrant en was eindredacteur en interim-hoofdredacteur van Reiz& Magazine. Bouman schreef een vijftal reisboeken en is als reisjournalist actief voor onder meer Reiz& Magazine, de Volkskrant, VPRO-gids, Kampioen, Arts & Auto en Plus Magazine. http://www.hansbouman.nl/.

Wilma Lankhorst

Wilma Lankhorst is een pionier op het gebied van toeristische communicatie. In 1990 richtte zij Lankhorst Public Relations (Nijmegen) op. In 2013 verscheen het boek ‘Duurzaam Toerisme doe je zo’ (NRIT Media) dat ze samen met vier duurzame (reis)experts heeft geschreven. In het voorjaar van 2013 kwam daar het reisbloggersplatform Travelbloggers.nl bij. In 2013 is Wilma gestart met een kunst- en reisblogs: www.wilmatakesabreak.nl. Sinds 2015 werkt ze exclusief onder de naam ‘Lankhorst Productions’. Naast haar wekelijkse blog schrijft ze ‘company blogs‘ voor zakelijke relaties. Wilma is te volgen via facebook.com/Wilmatakesabreak

Iris Hannema

Iris Hannema is reisjournalist/schrijver. Zij reisde in haar eentje naar meer dan vijfennegentig landen. In februari 2014 verschenen bij De Arbeiderspers Miss Yellow Hair, Hello! Avonturen van een ontembare wereldreizigster en Het bitterzoete paradijs (mei 2016). Haar derde boek verschijnt in april 2018. Lees meer op haar auteurspagina bij De Arbeiderspers.

Jury voor de categorie digitale reisproducties

Katja Staring, juryvoorzitter

Katja Staring begon na haar stage bij het blad Reizen in 1992 als freelance reisjournalist voor uiteenlopende opdrachtgevers. Van 2000-2007 werkte ze als eind- en hoofdredacteur voor de Waterkampioen, Toeractief en Op Pad bij de ANWB-uitgeverij. Nu runt ze KatCom, een bureau voor contentstrategie en -concepten en is ze uitgever en contentmaker van @DailyGreenspiration.

Sjiva Janssen

Sjiva Janssen begon zijn carrière als internetredacteur voor de NCRV en als freelancer voor diverse opdrachtgevers. Sinds 2007 is hij eindredacteur van Op Pad, een onafhankelijk publiekstijdschrift voor outdoor-liefhebbers, met de succesvolle website http://www.oppad.nl/ .Sinds eind 2015 is hij tevens eindredacteur van SNP Natuurreizen, en geeft hij op het gebied van contentmarketing en -strategie mede vorm aan een nieuw partnerschap tussen Op Pad en SNP op het gebied van wandel- en fietsvakanties in Nederland.

Tessa aan de Stegge

Tessa aan de Stegge is travel trendwatcher en reist voor haar werk de wereld rond om trends te onderzoeken en nieuwe reiservaringen te spotten. Ze schrijft voor de website van National Geographic Traveler en Holistik, is ambassadeur van Stichting Reis met je Hart en oprichter van strategisch PR & content bureau Cherry Lab in Amsterdam, een innovatief bureau in travel, dat werkt voor  luchtvaartmaatschappijen, hotels, bestemmingen en reisorganisaties. Tessa is te volgen via het Instagram-account @TessaaandeStegge.